onsdag 31 mars 2010

Last day of March.

Idag ser jag ut som en exalterad sjuåring, men det gör mig inget för exalterad är jag ju och 'age is just a number baby!' (väldigt internt till Malin, hahaha). Om några minuter kommer Harpa hit så då ska vi åka till IKEA och äta köttbullar till lunch och köpa svenskt godis i mängder! Vädret är fortfarande småtråkigt men imorgon och framåt är det tydligen 20+ och sol som gäller. Vi hoppas i alla fall på det. Hoppas ni har en fin onsdag!

tisdag 30 mars 2010

Regn.

Det är en regngrå tisdag i Westport och jag sitter och äter scrambled eggs till lunch samtidigt som jag håller hunden sällskap. Har hunnit med lite jobb och lite skola så nu ska jag tillbaka till skolan igen för mötet jag missade i fredags och sedan är det dags för jobb igen. Dock känns jobbet inte alls jobbigt nuförtiden. Ska hämta upp lillgrabben i skolan och fara och äta glass, sedan hämta upp mellankillen och så ska vi hem och laga middag typ.

Den judiska högtiden (?) passover började igår så både igår och idag är alla mina vänner på passover-middagar då deras värdfamiljen är judiska. Dessutom får man inte äta spannmål så jag lär ju ha svårt att få med mig någon på lunch denna vecka. På söndag är det dock påskmiddag hos mig så då får alla ge upp sina spannmålslöften och äta svensk påskmat med mig :) Nu är det dags för möte.

måndag 29 mars 2010

Onda fötter och fina arbetsdagar.

Söndagen blev lugn som planerat. En stund på gymmet, dusch och sedan bar det av mot älskade Trumbull Mall med Siri och Cecilia. Kom hem med tre linnen och ett par jeansshorts, kände att jag måste börja införskaffa lite mer sommarkläder. På kvällen kände jag absolut för att gå på bio så jag hämtade upp Malin och åkte iväg för att se Up In The Air på andrahandsbiografen. Bra bra bra, tyckte jag att den var! Sedan hem till Malin för planering av Dominikanska (vi skrev 'växla pengar' på en lapp och spenderade resten av tiden med att kolla på lösviktsgodis på internet, haha).

Idag är det måndag och en tidig sådan så dagen började redan vid 06.30. Bara en halvtimme tidigare än vanliga jobbdagar, men ack vilka värdefulla 30 minuter det är. Jobbet gick jättelätt och efter att ha droppat grabbarna i skolan så åkte jag på gymmet en snabbis. Bjöd över Harpa på lunch och serietittande (How I Met Your Mother och The Big Bang Theory som inte hann ses förra veckan) och mitt i allt var det dags för jobb igen. Gick himla bra och efter läsning, middag och en halvtimmes kittlande på de två yngre grabbarna så var det dags för mig att sluta. Jag har haft lite ont i foten senaste dagarna så jag frågade min värdmor (som är läkare) idag var det an vara och hon tror att jag har belastat foten fel så att någon 'blablabla'-muskel är irriterad. Vila var nog allt man kunde göra sa hon, varpå jag åkte 1½ timme på gymmet. Kanske får börja lyssna på min värdmor, hon borde ju trots allt veta bäst ..

Jag är en sådan som inte gillar att testa nya saker när det gäller mat. Har man hittat något man gillar så är det ju enklast att bara ta det och slippa bli besviken. I lördags böt jag ut den hederliga caesarsalladen mot en asiatisk sallad och den var ju inte alls lika god! Fast samtidigt, tänk om det finns något som är ännu godare? Hm, det är tuffa beslut ..

lördag 27 mars 2010

The list.

38. Storhandla själv och få allt i opraktiska bruna papperspåsar utan handtag.

Check! Så galet opraktiskt. Vad tänkte människan som uppfann detta?

Snuggie!

Vi struntade i bion och hyrde film istället. Ungarna uppförde sig bra som tusan och vi åt popcorn och jag gjorde korttrick. Älskar att göra saker som grabbarna inte förstår hur man gör, haha. Då blir man poppis tills man berättar hemligheten. Min mellangrabb vann även en iPod Touch idag på någon hockey prisutdelning. Kul att han har en och inte jag. Har suttit och försökt få lite finesser på den men utan lösenord till varken Appel eller Internet så var det svårt. Men jag känner att jag måste köpa en iPod Touch. Så himla roligt att äga en. Dock så sa min värdmamma att jag kanske kunde få en i födelsedagspresent, fast det är ju nästan 3 månader kvar ..

Nu sover grabbarna och jag och hunden sitter i tv-rummet och kollar på kass tv. Sitter uppkrupen i soffan med en cola light och en snuggie. Det är en filt med ärmar som är väldigt populärt här. Haha! Finns för vuxna, barn, hundar ..

Idag har jag även inhandlat världens underbaraste skor och en ny kjol. Kände mig rik för en sekund så jag tog chansen. Nu är det bara 21 dagar kvar till Dominikanska Republiken och så måste man ju faktiskt ha lite nya kläder ..

Helg!

Äntligen är det helg. Fick sluta en timme tidigare igår så innan fredagsbion hann vi med lite shopping på Marshalls. Eller ja, konstigt nog så köpte jag inget, men jag spanade in ett par skor som utan tvekan ska inhandlas idag. 2 par gladiatorsandaler innan Mars månad ens är över .. hur ska detta sluta? Fredagsbion denna kväll var helt utan förväntningar. Det fann inget vi egentligen ville se så vi hamnade på The Bounty Hunter med Jennifer Aniston och Gerard Butler. Småsöt och smårolig och med finaste sällskapet så blev kvällen fin i vilket fall.

Nu är det lördag och jag har redan sovit bort halva dagen. Men efter denna arbetsveckan så förtjänas lite extra sömn, även om det går ut över gymvanorna .. Idag hinns inget gym med inte. Ska precis iväg och luncha med tjejerna innan det är dags för shopping och sedan jobb igen ikväll. Lördagskvällar är dock fina att jobba tycker jag. Idag ska jag ta ungarna på bio (mitt 30:e biobesök sedan jag kom till staterna, tragiskt) och sedan hem och få dom i säng. Sedan har jag 4 timmar för mig själv med tv och popcorn (eller sömn ifall jag vill det) och det känns rätt skönt faktiskt. Nu ska jag iväg för att hämta upp Cecilia. Pusstjing!


Cecilia, 21.

I onsdags var det ju som sagt Cecilias 21årsdag. Jag fick sluta jobbet tidigare för att vid sextiden börja bege mig mot Cecilias hus. Hade tidigare under dagen pratat med hennes värdmor och bestämt att jag och Siri skulle dyka upp och överraska Cecilia vid 18.30 och äta tårta. Överraskad (och glad, hoppas jag) blev hon och tårtan var god som tusan. Jag hade innan ankomsten pimpat bilen med ballonger och diverse sötsaker. Vid åttatiden ringde Malin och sa att hon och Harpa var på väg. Jag drog någon patetisk lögn om varför jag var tvungen att gå ut till bilen och väl där så öppnade jag den bara åt tjejerna så att dom kunde krypa in och förbereda det sista med banner och sin närvaro. Gick in igen, låtsade ringa Malin och sedan var det dags för oss att åka iväg 'och äta glass eller något någonstans'.

När vi om ut till bilen så körde vi en 'surprise surprise' och än en gång blev hon överraskad. Det blev presentöppning och godisätande så det stod härliga till. En kalender, en ram med henne inklippt i Westlifegänget (det enda Cecilia lyssnar på är Westlife, haha) samt en korg med allt gott hon gillar fick hon och såklart även ett sexpack Smirnoff Ice (man fyller ju bara 21 en gång i livet) och kvällens bravader.

Harpa hade bränt ut en Westlife-skiva så den skruvades upp på hög volym till förmån för födelsedagsbarnet och sedan bar det iväg mot New York State och The Cheesecake Factory. Fram kom vi en aning sent då vi hann köra så långt att man var tvungen att betala tull innan vi insåg att vi missat vårat exit, haha! Vi beställde in några Cheesecakes att dela på och såklart även en drink till födelsedagsbarnet som för första gången kunde visa ett giltigt ID på en 21årig tjej. Cheesecake Factory-personalen sjöng och vi åt så att vi mådde illa (bokstavligt talat). Körde hem genom ett mörkt Connecticut med ögon som bara ville sova och en själ som var glad rakt igenom. Kom hem efter midnatt och somnade som en stock. Grattis än en gång fina vän!

















fredag 26 mars 2010

Oanständiga hälsningsfraser.

Idag när jag hämtade upp grabbarna i skolan så möttes jag av att en av papporna står och håller upp dörren åt mig. "Hey there, Daisy Duke", sa han. Förvirrad över vad det betydde så log jag och sa "hej hej" tillbaka. När jag kom hem frågade jag min värdmamma vad som menades med det. "Det är en karaktär från tv-serien Dukes of Hazzard. Daisy Duke var den där spinkiga tjejen med de jättestora brösten", sa hon och undrade varför jag ville veta. Jag berättade historien och min värdmamma skrattade ihjäl sig lite. Sedan insåg vi att jag hade en rutig tröja som säkerligen bidrog till denna kommentar, men ändå. Jag kollade ner på mina icke existerande bröst och dog av skratt jag med varpå min värdmamma sa "ja, säkerligen var det nog tröjan". Haha! Lovade min värdmamma att hålla mig undan från honom och hitta någon i min egen ålder! Här nedan ser vi då Daisy Duke. Vill bara klargöra att jag EJ hade magtröja eller jeansshorts som knappt räcker över röven.

torsdag 25 mars 2010

Talangjakt.

Cecilias födelsedagskväll blev underbart lyckad. Jag lovar att uppdatera med bilder snart men just nu finns tusan inte tiden. Min holländska vän Ninas morfar gick bort här om dagen så hon har åkt till Holland för att gå på begravning så i dessa dagar hjälper jag till att ta hand om hennes värdfamiljs tvååring (bilden). Ja, mellan mina två dagliga arbetspass i vanliga värdfamiljen alltså. Så dagen var lång lång lång och morgondagen lär ju inte bli kortare den. Fast imorgon är det ju faktiskt fredag vilket betyder fredagsbio! Dock vet jag med säkerhet att jag kommer att somna då mina sömnvanor gått åt skogen senaste dagarna, så jag får försöka gå och se en film jag egentligen inte är så jätteintresserad av ..

Idag insåg jag dock (än en gång) hur mycket jag tycker om min värdfamilj. Åh, sådan tur man har haft. På kvällskvisten åkte jag och ungarna iväg och kollade på skolans talangjakt. Mina barn hade valt att inte delta vilket jag i efterhand tyckte var ett rätt klokt beslut, haha. Vissa framträdanden var bra men majoriteten var migränframkallande och pinsamma. Det blev i alla fall många skratt och en huvudvärk (men en bra sådan, om det nu finns sådana) utan dess like. Min tioåring blev tacklad igår på hockeyträningen, slog i huvudet och är nu beordrad att vila i en vecka. Från allt! Träningar, skolgympa, tv-tittande, läsning, kompisar .. Det ironiska är att han råkade läsa fel på instruktionerna för testet han gjorde hos läkaren så mest troligt har han ju ingen hjärnskakning alls, men det är ju onödigt att chansa. Fast ja, lite talangjakt hann vi ju med ändå. Jag som tänkte ta ungarna på bio på lördag .. Vi får se hur det blir. Nu ska jag sova (12 minuter efter min tidsplan) och drömma om Dominikanska Republiken som vi åker till om 24 dagar! Underbart.

onsdag 24 mars 2010

Hurra!

Idag är det onsdagen den 24e Mars 2010, och det är ingen vanlig dag ska ni veta. En av mina närmsta vänner här borta fyller nämligen 21 år. Wihooo. (Kul för henne, men såklart är jag lite arg i smyg för att hon får gå ut och inte jag).

Fina Cecilia, hoppas du har en fin födelsedag och så ses vi ikväll kära du!

tisdag 23 mars 2010

Sommarshopping.

Nya skor, ny randig klänning och ny jeansjacka. Jag kände mig rik för en sekund så jag spenderade pengar, sedan har jag precis börjat läsa om hur mycket det kostar att stanna här i usa vilket gör att halva jag ångrar köpen lite. Fast halva jag är jävligt nöjd måste jag säga. Nu ska vi bara vänta in sommaren!


måndag 22 mars 2010

New York, söndag.

Söndagen ser inte mycket ut för världen genom min kameralins, men det var ta mig tusan en fin dag det också. Vaknade upp i Bronx, tackade för oss och hamnade sedan på en liten diner längs gatan. Fick bli grekisk mat även denna dag och det var ju gott som sjutton även om kroppen inte riktigt var i samma skick som dagen innan. Vi tog tunnelbanan till Central Park och strosade genom Strawberry Fields och lade oss sedan på en filt för att äta vindruvor, knapra på kakor, sola och lyssna på musik. Tiden gick fort och mitt i allt kände vi oss redo för lite shopping. En sommarklänning och ett par gladiatorskor kom jag hem med (och bara för det så är det regn och rusk idag, såklart). Utmattade satte vi oss på tåget hem och anlände till Westport strax innan åtta. Denna helgen ger jag fem av fem toasters!







New York, lördag.

Lördagen kom och på 9.31 tåget satt jag och mina tre favoritsvenskar på väg till en av världens bästa städer - New York. Vädret var precis som dagarna innan 21 plusgrader, strålande sol och blå himmel. Vi slog oss ner på världens minsta filt i Central Park med diverse snacks och solade och lyssnade på musik. Någon timme senare dök Siris pojkvän Perry upp så vi beslutade oss att det var dags för lunch. Ni har ju redan hört om kändismötet, så jag skippar det (eller okej, för er som inte läst tidigare : Vi träffade på Eric från Gossip Girl i Central Park!). En underbart god Chicken Souvlaki Platter senare så begav vi oss åter igen till Central Park och denna gången för att finna en speciell staty, nämligen Alice i Underlandet statyn. Varför? Jo bara för att vi är så pass tragiska och vet att Robert Pattinson suttit på den. Vi satt på samma ställe som han suttit på och passade på att tafsa på marken där vi vet att han stått. Tragiska var ordet!

Vi åkte buss till Grand Central, lämnade av Malin och sedan tog jag, Cissi, Siri och Perry tunnelbanan upp till Bronx för att gå på fest hos Perrys vänner (två engelska tjejer och en amerikansk). 45 minuter senare var vi framme och jag har aldrig känt mig så vit i hela mitt liv. Det var rent ut sagt så att folk stirrade på en. Vi gick förbi en affär med diverse drycker för att inhandla saker till kvällen, varpå vi stötte på två poliser som fick mig och Cissi att skaka och gå och gömma oss. Haha. Vi anlände till lägenheten, snabbfixade oss och började kvällen med en Jäger/Red Bull. Sedan hade vi helt enkelt en jäkligt jäkligt jäkligt bra kväll. Kinamat, svensk musik, balkonghäng, vilda djupa diskussioner och så fick jag även lära mig lite latinomoves (eller lära mig och lära mig, jag försökte så gott det gick). Ett par timmar senare avslutades kvällen i en extrasäng med Cissi på andra halvan, och tusan vad nöjda vi var med dagen.