torsdag 29 juli 2010

Piteå Dansar och Ler

Idag är det torsdagen den 29e Augusti 2010. En fin dag, om man tänker efter.

+ Jag och Harpa firar 6 månader som vänner. Världens finaste Islänning! <3
+ Mitt yngsta värdbarn fyller 7 år.
+ PDOL (piteå dansar och ler, en festival) drar igång på riktigt.

Igår var det fest nummer 1 av 4. Nu är det dags att bege sig mot duschen för att sedan dra igång fest nummer 2. PDOL är ju himla bra, faktiskt.

tisdag 27 juli 2010

En vecka ..

.. tills jag lämnar Sverige. Känns inte riktigt ok.

onsdag 21 juli 2010

Sverige, onsdag.

Tiden i Sverige flyger förbi och jag har bestämt knappt tid att blogga alls. Tänkte bara slänga in en hälsning så att mina vänner over seas kan se att jag lever. Och lever gör jag minst sagt! Har det sjukligt underbart på denna sidan Atlanten och spenderar varendaste minunut med vänner och familj och äter sjukt mycket god mat och dricker vin. Idag är det onsdag så ikväll ska jag ut och dansa! Först släktlunch, fika på stan och grillmiddag med brudar innan utgång. Späckat schema som alltid, men sova kan man göra när an är död (eller tillbaka i USA iaf). Och Full Moon partyt var legendariskt, för er som undrar. Bilder kanske kommer, men kan inte lova något. Nu ska jag iväg igen! Kram

Just ja, en liten valp säger hej!

fredag 16 juli 2010

Skillnad ..

Nog är det mycket jag älskar med Sverige men jag saknar värmen!

Första dagarna i Sverige.

Söndag kväll begav jag mig ju som sagt till Sverige. Jag har varit sjukligt dålig på att ta bilder men kan visa några få och skriva några ord. Just inatt sitter jag i mitt rum, knaprar chips och hostar och funderar på att lägga mig och få sova en ordentlig natt så att min förkylning kan gå över någon gång..

Söndag :

Vaknade upp med Harpa som som sovit över, blev bjuden på vääärldens brunch av mina värdföräldrar (herregud, all frukost kommer att kännas äcklig efter detta) och när eftermiddagen kom så var jag tvungen att säga hejdå till Harpa för att åka till flygplatsen. Mötte upp Sabina (som var Au Pair i min familj för 6 år sedan), åt en sista middag med hela gänget och sedan sa vi hejdå till mina värdföräldrar och tog med småkillarna på planet (de skulle till sin farmor och farfar). Såg Simon & Thomas (designkillarna) på flygplatsen också. God flygplansmat, män som hatar kvinnor, vitt vin och rostade mandlar gjorde flygresan helt okej även om det inte blev någon sömn med smågrabbar liggandes på en.






Måndag :

Lämnade ungarna med farmor och farfar och begav mig in till Stockholm city. Strosade mest omkring hela dagen i en trötthetsdimma. Åt kebab, skypade med min mor och satt vid en damm och åt svenskt lösviktsgodis. Vid femtiden mötte jag upp Sanna och vi shoppade lite, åt middag och sedan hämtade vi mitt bagage och åkte hem till henne för att efter några timmar datorn somna på en luftmadrass i vardagsrummet (tack för att jag fick sova hos dig, fina Sanna)!




Tisdag :

Gick upp klockan 6, så trött att jag ville dö, och begav mig mot Amerikanska Ambassaden. Hade tid klockan 8 och mitt flyg skulle gå 16.15. Ville inte riskera att missa flyget så bokade det rätt sent. Nu var det ju dock så att Ambassaden gick sjukligt fort och 9.02 gick jag ut genom grinden som nybliven VISUM-ägare. Köpte frukost på Hemköp och begav mig sedan mot Arlanda där jag hade några timmar att döda. Jag satt vid datorn, spenderade alldeles för lång tid på MAX (med håkan hellström i högtalarna, vilken lycka) och åt sedan magnum och läste Expressen.

Flög upp till Luleå och möttes upp av mor,far och syster på Kallax. Sedan åkte jag ju nästan direkt till Sandra där hon som sagt styrt ihop en middag för de flesta av mina närmsta vänner som inte hade en aning om att jag skulle komma. Hade en underbar kväll med badtunna, god middag, prat, jordgubbar och mys på bryggan. Ren och skär jävla lycka!








Onsdag :

Sov länge och spenderade sedan största delen av dagen i stan. Lunchade med Sandra och gick på Systemet för första gången! Åkte till havsbadet för att överraska en viss Sanna Bergman med min hemkomst och blev till och med bjuden på glass. Gott! Åkte hem, gick på en promenad och inväntade sedan Elin som skulle komma över för att äta palt och dricka vin. Sandra kom också och även om palt och vin är en himla dålig kombination så var det helt perfekt. Vi åkte in till Badhusparken för "Förfest till PDOL". Drack vin och träffade en himla massa folk. Kul kul kul! Sedan dök Sanna upp efter jobbet och strax efter midnatt däckade vi i min säng för att vakna upp ungefär 12 timmar senare ..



Torsdag :

Inga bilder togs men på torsdagen så sov vi längre än planerat, åt frukost i solen och sedan var det dags för hårklippning och färgning. Gjorde det hos en så kallad 'elev' och det tog 3 timmar och då var vi inte ens klara, så fick boka in en ny tid dagen efter. Åkte hem på "familjekväll" och bror kom över med sin flickvän och vi åt massa gott och hade det trevligt. Vid tio hämtade Elin upp mig och vi begav oss till Malin för att äta godis och titta på Solsidan, som tydligen är en himla bra svensk serie.

Fredag :

Så var vi framme vid dagens datum. Eller ja, om man ska vara petig så är det ju faktiskt lördag nu, men för mig är det fredag natt. Vaknade tidigt imorse och begav mig till stan för ett möte och sedan kilade jag upp till Idas lägenhet för lite frukost och mys. Vi tog en runda på stan, köpte nya byxor och fikade och sedan var det dags för mig att klippa mig och färga lite mer (det låter som att jag har gjort någon megastor förändring, men så är inte fallet). När det var klart så råkade jag slinka in på Systemet innan jag köpte ett linne till morgondagens oerhört legendariska party. Go' middag med far, mys med hunden och en biltur senare var jag i Sjulnäs för spelkväll. GENI, hallonpaj och fina tjejer, vad mer behövs för en lyckad fredagskväll? Nu är klockan alldeles för mycket och jag ska snart sova. Blir en låång (men förhoppningsvis underbar) dag imorgon. Hope everything is awesome in America and I trust that you guys support CVS and the local movie theatre as much as I did. Miss you guys, but I'll see you soon!







onsdag 14 juli 2010

SVERIGE!

Det har varit sjukt svårt att hålla det hemligt vissa gånger, men så himla värt det. Nu är det ju dock rätt så officiellt så jag kan väl säga det här med. Det är nämligen så att ... JAG ÄR I SVERIGE!

Kom till Stockholm måndag morgon, sov hos en vän, fixade visumet på ambassaden på tisdagsmorgonen och flög sedan hem tisdag eftermiddag. Min föräldrar och min vän Sandra visste om det så mamma och pappa hämtade mig på flygplatsen medan Sandra hade styrt upp en middag med de flesta av mina närmsta vänner (som inte visste något). När de satt sig till bords klev jag in och sa "Borde jag känna mig stött att ingen bjudit in mig?" varpå väldigt många kramar och lite tårar delades.

Jag har andra saker att göra än att blogga (som ni förstår), så jag ber om ursäkt i förväg för dålig uppdatering. Snart kommer Elin hit för att dricka vin och äta palt. Två himla goda saker som är en jättedålig kombination, men jag vill ha båda just ikväll. Sedan ska vi iväg till badhusparken för att träffa folk och dricka vin.

Fina fina vänner, underbar familj och tre veckors betald ledighet. Jag älskar livet!

måndag 12 juli 2010

Måndagströtthet.

Det blev en bra söndagskväll med vitt vin, rostade mandlar och the girl with the dragon tattoo (män som hatar kvinnor). Idag är det måndag och jag är trött. Som varje måndag alltså. Nu är jag hungrig också. Fast det vet vi väl alla vad man gör åt den saken. Äter! På återseénde.

söndag 11 juli 2010

Saknad!

Sov till over 11 imorse och min kropp har vant sig vid att inte sova mer an 4-5 timmars per natt da jag jobbar tidigt som tusan och alltid ar ute pa aventyr pa kvallarna. En blanding mellan for mycket somn och en liter cola light gor i alla fall sa att jag inte kan sova ikvall. Klockan ar nu 01.10 pa natten och jag kom precis hem fran en loprunda och nu dyker Harpa snart upp och haller mig sallskap.

Inatt saknar jag mina sakallade JESIM-brudar sjukt jakla mycket. Sitter och kollar pa bilder fran nar vi bodde i kollektiv har om aret och badade mitt i natten i September, hade thai-middagar och satt uppe pa natterna och laste blondinhistorier. Finaste brudar, jag alskar er!

lördag 10 juli 2010

Video and the week.

Haromveckan spenderade jag, Malin och Harpa en helg i Silver Bay for att ga skola. Det sag ut ungefar sahar :

http://www.youtube.com/watch?v=0LI-ae6baLU

(Ja, min oformaga att forsta mig pa tekniska saker gor att ni maste kopiera lanken och klistra in den sjalva. Haha, ursakta besvaret!)

Annars har dagen varit bra. Sov langre an acceptabelt, gjorde antligen klart min laxa, at lunch pa taco bell, gick pa bio och allt detta i sallskap med finaste Harpa. Gick sedan pa middag med min vardfamilj pa en alldeles for popular kina-restaurang i Stamford. Med popular menar jag att man var tvungen att Vanta pa att fa ett bord .. haha. Sadant gor aldrig jag och mina vanner. Ofancy och snabbt ar varan stil! Maten var sjukt god aven om middagen tog upp ungefar hela min kvall.

Veckan har gatt sa galet fort. Har hunnit med att bli valsignad av en kristen man pa trottoaren, gatt pa dejt och pratat mig ut en owerdraft pa mitt bankkort. Rakade anvanda mer pengar an jag hade pa bankkortet da jag bestallde Yankees-biljetterna forra veckan och tydligen far man en avgift ifall man gar minus pa kortet. Vet inte riktigt hur, men mitt i allt hor jag mannen bakom disken saga : "Well .. this is your first time owerdrafting .. so for this time, and this time only, I can make the owerdraft go away. Does that sound good?". Awesome. Nu ar det lordag kvall och jag glor pa tv och dricker cola light. Ar sa himla trott att det ar skont med en lugn kvall. Nu ska jag hamta lite glass och sedan ater vanda blicken mot tv'n. Sov gott!

fredag 9 juli 2010

Update from the iPod.

Sitter i ishallen nu och tittar pa nar de yngre grabbarna ar pa camp. Min tioaring ar ju pa sleepaway camp hela veckan. Aven om han ar den enkla av dom sa ar det lite skont att bara ha tva ungar.
Efter campet ska jag dra med dom pa bio och sedan ar det bara ungefar tva timmars jobb innan HELG!!! Sitter och forsoker planera helgen lite men jag har ju sa svart att bestamma mig for saker .. New York eller inte New York? Det aterstar att se .. Nu ska jag fortsatta att kolla pa campet och langta till bio-popcornen! Och oh, se pa tusan, NHL-spelaren gick precis forbi igen! Surrealistiskt men sant ..

onsdag 7 juli 2010

Sadana dara plus och minus.

Plus :

+ Varme! Sommaren ar har och da far man ata glass till varje maltid.
+ Idag holl en NHL-spelare upp dorren at mig i ishallen. Martin St Louis fran Tamba Bay Lightning! C-c-coolt.
+ Mannagrynsgrot med kanel och socker. Behovs ingen forklaring.
+ Ipod touch. Tusan vilken praktisk grej alltsa.
+ Resplaner! Smyglyssnar nar min vardfamilj pratar om vart vi ska aka. Jag gillar't!

Minus :

- Varme! 37-40 grader ar knappt ens roligt.
- Min kamera ar trasig. Den bestamde sig for att helt plotsligt sluta fungera. Har iofs min back-up kamera som jag inte gillar, men den far val duga.
- Laxa. Kan jag bara ta tag i mig sjalv och gora den nagon gang?
- American Idol World Tour blir inte av. Ar sjukt besviken. Jag, min vardfamilj och ett gang vanner till dom hade biljetter till konserten i September, men den blev hux flux flyttad till nu pa fredag da vi inte kan ga. Jag skulle ju borja dejta vinnaren av American Idol, men nu maste jag komma pa en plan B. Jobbigt.
- Odisciplin att ga pa gymmet.

tisdag 6 juli 2010

Fire Island och New York, Sondag (4th of July).

Vaknade upp pa Fire Island (vissa som sagt i fel sang) alldeles for sent. Vi missade farjan vi skulle ha akt med sa fick snallt vanta pa nasta. Vardmor tyckte att vi skulle fa i oss lite mackor till frukost "sa att det kanske kanns lite battre" men vi tyckte inte att det var en bra ide. Pa vag till farjan kopte vi istallet glass for att kyla ner oss. Traffade pa min vardfar och grabbarna nere vid hamnen dar dom fiskade krabbor. "Hey there .. hungover girls", var hans halsningsfras. Naval, sa mycket for att forsoka vara diskret med alkoholintaget ..

Vi tog farjan till Long Island, glomde Harpas kamera (vi ar fortfarande sjukt ledsna over alla legendariska bilder som forsvann) och tog en taxi till tagstationen. Ikladda Yankees-klader dog vi av varmen men kom till slut pa taget. Akte i vad som kandes en evighet och nar vi val kom till New York sa kande vi att det var dags att pricka av en punkt pa USA-listan; namligen "Subway pa Subway". Vi kopte med oss subway-mat och at den pa tunnelbanan mot Yankee stadium dar vi motte upp Malin (vi kom dit en minut innan matchen borjade. tidsplanering ...).




Det blev 'overtid' och Yankees vann till slut med 7-6. Satan vilken stamning!


Malin kopte en 'footlong hotdog' som ar en 30 cm lang korv. Gott!




Efter matchen i bronx tog vi oss in till Manhattan for att ha avskedsmiddag. Malin skulle ju namligen lamna oss for att aka till Sverige dagen efter. Vi at pizza (fancy, jag vet) och presenter utdelades (bara for att vi har dalig humor).



Vi tog en taxi till Central Park dar vi vilade upp oss en aning. Firade 4:e juli och at kex.








Vi hittade till slut till Hudson River dar fyverkerierna skulle halla pa. Helt Javla Sjukt! 26 minuter av oavbrutna fyverkerier som lyste upp hela New York.



Neonband ar bra grejer!


Det var sjoman och man i uniformer vart man an kollade sa vi var glada.

Vi traskade tillbaka over Times Square och det ar inte mycket som slar Times Square pa kvallstid ska ni veta. Ah, sa underbart. Vi var saaa nara pa att skippa taget hem och istallet bege oss ut pa en krogrunda men huvudet och fotterna varkte och tva dagar i strack fick faktiskt racka, aven om det ar 4:e juli. Vi tog taget hem och somnade sedan gott i min sang nagon gang mitt i natten. Sa var finaste helgen over, men en annan var lycklig och fick vara ledig pa mandagen ocksa. Sjukt tur for jag tror inte att min kropp hade orkat sig upp vid 06.30 denna mandagsmorgon ..

Anyhow, tack Harpa och Malin for en oforglomlig helg (aven om vi inte minns allt, hahaha). Frickin' awesome, helt enkelt!

Tisdag.

Idag ar det tisdag och 99 grader varmt. I celcius ar det sisadara 37,5 grader vilket ar sjukligt for att vara borjan pa Juli. Sedan ar det lite jobbigt att jag har borjat fa daligt samvete ifall jag ar inne nar det ar soligt ute, men pa riktigt, det ar nastan omojligt!

Igar korde vi Malin till taget som skulle ta henne till flygplatsen och nu ar hon pa svensk mark. Redan saknad ar hon, men vi andra forsoker halla stallningarna har i Westport. Tre veckor kommer att ga fort, indeed. Nu ska jag ut i solen och svettas ihjal istallet for att gora vettiga saker bara for att min samvete ska ma bra. Far val stada inatt istallet! Hoppas att ni har det bra.

Fire Island, Lordag.

Vaknade upp pa lordagen och madde forvanansvart bra. Gick upp, tog en toast till frukost och begav oss sedan till affaren for att inhandla lite nodvandigheter (sa som chips och cola light). Lag pa stranden pa eftermiddagen, gick hem for att ata lunch och spela bananagrams med grabbarna och sedan tillbaka till stranden igen.









Detta ar den sista bilden som togs med min kamera innan den slutade fungera! Sjukligt irriterande, men istallet tog vi 7000 kort med Harpas kamera, som hon sedan tappade bort. Kassa ar vi sa an en gang far jag anvanda bilder fran google for att beskriva kvallen. Kan saga som sa att bilderna pa Harpas kamera var sa legendariska att vi inte ens var ledsna over kameran, vi var mer upprorda over att bilderna var borta! Gah, basta lordagskvallen och inga bilder. Trakitgt men sant.


Efter lite mer strand, ett par tusental hopp-bilder med barnen och ett mote med livvakten fran kvallen innan sa begav vi oss hem for att duscha. Tog en ol och at sjukligt mycket tacos till middag. Efter lite glass och ytterst life tillfixning (ja, jag gick ut i blott har som pa grund av luftfuktigheten senare stod at Alla hall) sa tog vi oss en promenad till Kismet for att spendera lite tid i baren.


Vi tog oss ett glas vin och kande trottheten komma, varpa vi diskuterade ifall vi bara skulle ga hem och sova istallet. Vi bestamde oss for att snabbt ga in pa Surfs Out, baren brevid for att sedan gora ett slutgiltigt beslut. Lat oss saga att beslutet blev att stanna.


Val dar sa traffade vi pa tva man som bjod oss pa ol. Vi drack bud light sa det stod harliga till och pratade med grabbarna om allt mojligt.

Efter ungefar en timmes konversation kom vi in pa amnet fotboll varpa den ena killen forklarade att han brukade spela i "the police league". Harpa fragade "sa vada .. ar du en polis?" varpa han svarade "mjaa .. ungefar. jag ar med FBI". Hahaha, sa mitt i allt star vi, tva minderariga brudar, och blir bjudna pa ol av FBI-agenter. Vi trodde forst att dom skamtade men fick sedan, i all sekretess, se bade FBI-kort och en sadan dar cool guldig bricka! De var sjukt trevliga och efter att ha tittat pa en blodig boxningsmatch i baren, druckit drinkar som jag aldrig hort talas om och forsokt lara tva amerikanare varfor Harpa inte har samma efternamn som hennes bror sa dansade vi till stangningsdags. Tror att klockan var nagonstans vid 4 da vi till slut borjade promenera hemat. Vi tog en vilopaus pa stranden dar Harpa kande att hon fatt lite for mycket av det goda sa vi skyndade oss hem for att sova. Jag la Harpa i sin sang for att sedan ata lite glass innan jag sjalv la mig i sangen brevid. Detta ar val nagon gang efter 5-tiden .. Vid 8.30 hander det roligaste pa lange ..

(mitt yngsta vardbarn heter inte Lucas, men vi kallar honom det for jag far inte skriva hans namn).. jag blir uppvackt av min vardmor med fragan "Jenny .. what is Harpa doing in Lucas bed?". Hahahahaha! Hon maste pa nagot satt ha gatt upp for att ga pa toa och sedan glomt vart hon sov, for jag skuttade upp ur sangen for att se det med egna ogon. Harpa i Lucas sang, yes indeed. Som tur var sa var inte mitt vardbarn i sangen och som tur var sa ar min vardmamma sjukt harlig, sa det var inga problem. Men herregud vad vi skrattade och varje gang min vardmor kollade pa oss sa borjade hon fnissa. Nu ar vi inne pa sondagen sa det far vi ta i ett senare inlagg. Sjukligt bra dag, for ovrigt!