torsdag 31 mars 2011

Joakim, man ser ändå att det är du ..

Bilden är skitgammal och inte den bästa, men jag vill helt enkelt bara säga att idag saknar jag min bror en himla massa. I sommar blir det vinboxar på förfester, lite bråk om något oviktigt och coca cola i solen (medan pappa har något utlägg om något han gått och funderat på eller sitter och citerar 'sällskapsresan'). Längtar!

Elin på besök, Onsdag - Lördag.

På Tisdagskvällen hämtade jag upp finaste Elin på tågstationen. Hon var lika söt som senaste jag såg henne och jag fick ett sådant där lyckorus som man får när man träffar någon man saknar. Ungefär så att man måste kontrollera sig så att man inte tar i alldeles för hårt när man kramas. Klockan var dock skitsent så vi satt uppe och pratade en stund innan det blev sängdags. Nu råkar det ju vara så att vi var sämst på att ta bilder, men här kommer en liten uppdatering av vad som hände första dagarna iaf :

Onsdag : Vi fick spendera morgonen hos veterinären då hundens stygn (hon har opererat korsbanden) såg lite inflammerade ut. Hon mådde dock bra så efter det begav vi oss till Fairfield för att luncha på Penny's Diner med Kajsa ett och Kajsa två.

Elin var mogen och drack kaffe. Jag höll mig till cola light, såklart.

Fin-Elin!

Kajsa två (också känd som Bella). Hon är i rematch (familjebyte) nu då hennes familj är lite konstiga, och jag hoppas verkligen verkligen verkligen att hon får stanna i närheten av Westport. Så himla bra brud ju!

Men gott va !

Torsdag : Efter frukost begav vi oss till New York för att strosa omkring på Time Square, hitta världens finaste kängor, äta god mat och strosa lite mer.

Sedan blev vi exalterade. Vi skulle ju nämligen på NHL-match!


Ibland spelade dom, men mest tyckte jag att dom låg i en hög på varandra.

Henrik Lundqvist stod i mål och vi kände oss som stolta svenskar. Dock blev det förlängning och straffar och till slut förlorade Rangers. Otur!

Fredag : Mellankillen var tvungen att åka till läkaren så förmiddagen spenderades på sjukhuset (allt dåligt som kunde hända hände typ denna veckan. sjuk hund och sjuka barn). När det var avklarat och medicinen fixad blev det gym för min och Elins del. Jag fjollade mest omrking men försökte göra några övningar, vilket resulterade i träningsvärken från helvetet. Då jag spenderat dagen på läkarmottagningen fick jag ledigt på eftermiddagen/kvällen, så vi åkte och hyrde film och gjorde planer för kvällen.
Det slutade med att vi gick ut och käkade sjukt fet mat på Friendly's för att sedan köpa popcorn på bion, åka hem och sjunka ner i soffan för att titta på Melrose Place. Friday nights for champions, liksom!


Lördag : Käkade frukost på Doc's café innan vi hoppade på tåget till New York. Dagen bjöd på sjukligt kallt väder!

Vi åkte ner till SoHo och shoppade en aning. Spenderade tid i converse-affären, men lyckades komma ut tomhänta.


Vi frös ihjäl så till slut bestämde vi oss för att äta lunch på Milux. Rostbiffs-panini, gott!
Till slut var det äntligen dags för något jag längtat så himla mycket efter. MUSIKAL! Jag fick ju två biljetter till valfri Broadway-musikal av mina värdföräldrar i julklapp, så det fick bli Lejonkungen för mig och Elin. Platserna var helt otroliga (fjärde raden i mitten, GAH! världens bästa julklapp) och vi läste programblad och mumsade på godis i väntan på att det skulle börja.


Man fick såklart inte fota där inne, men det skulle man nog knappt ha gjort ändå, då man var alldeles för inne i musikalen. Så sjukt fascinerande att det inte går att beskriva! Kostymerna var helt otroliga, skådespeleriet perfekt och musiken vet vi väl alla att den är bra. Satt med rysningar halva musikalen och den andra halvan satt jag bara och log. Så himla bra!

Efteråt kunde man ta kort med barnskådespelarna (simba och nala) men vi blev lite blyga så vi stod på avstånd och kollade istället. Jäklar vilken talang dom hade alltså. Vi donerade lite pengar till AIDS-forskningen innan vi begav oss ut på Times Square som fortfarade hade öppna affärer trots att klockan närmade sig midnatt. Till slut bestämde vi oss för att 'det är ju en dag imorgon också', så vi satte oss på tåget som tog en evigheternas evighet att komma fram, och väl i Westport var vi så himla trötta att vi tog en taxi hem och somnade innanför tröskeln, ungefär.

onsdag 30 mars 2011

Hår och sånt.

Förr förra veckan hade jag jättelångt jätteblont hår. Förra veckan hade jag långt ljusbrunt (alternativt grönt) hår. Sedan färgade jag det och lät Elin klippa av häften, så nu har jag mörkbrunt förhållandevis kort hår. Saknar det långa lite, men det är iaf sjukt mycket bättre kvalitet på håret nu. Tack Elin!


måndag 28 mars 2011

27/3

Idag var en så himla bra dag! Ska berätta mer sedan när Elin åkt hem och jag har mer tid, men idag har vi åkt till Harlem för att lyssna på gospelkör, promenerat över en mil, spenderat timme efter timme på American Museum of Natural History, blivit sjukt fascinerade över vad som fanns att se på föregående, ätit god mat, umgåtts med folk, sett film och ätit svenska godsaker som Elin tagit med sig. Nu ropar sängen!

På bilden ser ni en T-rex. Galet stor dinosaurie!

lördag 26 mars 2011

Finbesök.

Klockan är mitt i natten och jag måste hoppa i säng för imorgon ska vi göra New York osäkert hela dagen. SoHo och musikal står på schemat. Än så länge har vi hunnat ha lejonkungen-kväll, gått på NHL-match, shoppat, ätit god mat och bara umgåtts. Vi spenderade fredagskvällen med att gå ut och käka middag för att sedan åka till bion, köpa popcorn och åka hem och lägga oss framför tv'n. Haha, Elin var nämligen sugen på biopopcorn men det fanns ingen film vi riktigt ville se. Istället hyrde vi super slumpartat Melrose Place och avnjöt popcornen framför dåligt skådespeleri och jeans som gick upp till naveln. Så himla bra kväll!


tisdag 22 mars 2011

New York, Lördag.

I Lördags klev jag upp tidigt på min lediga dag för att duscha och ta mig ner till tåget. Mötte upp Bella och vi begav oss sedan till Manhattan för att åka vidare till Brooklyn. Att jag på 19 månader aldrig varit i Brooklyn (förutom en gång då jag och Sanna åkte vilse och en gång då jag och Harpa var fulla och somnade på tunnelbanan, haha) är ju lite tragiskt, så denna dagen tog vi tag i det. Vi åkte ut till Williamsburg och dog lite åt finheten!



Monk. Ungefär världens bästa second hand affär. Hade kunnat köpa hur mycket som helst men kom iaf ut med ett par röda shorts och en randig tröja.





Sedan blev vi vrålhungriga så vi gick på mysigaste cafét och tittade på människor och åt galet god mat.






Efter lite mer shopping åkte vi in till Manhattan och SoHo.


Tog en god fika.

Strosade omkring längst Bleecker Street.

Sedan poserade vi lite innan vi bestämde oss för att bege oss hem för att göra Kajsa sällskap då hon jobbade hela kvällen. Så vid tiotiden blev det popcorn och godis framför en film i Kajsas soffa ..

En bra dag på jobbet.

I fredags tog jag de två yngre grabbarna på bio för att titta på Rango (den nya filmen med Johnny Depp). Vi drack 'icees' (slush) och blev blåa på tungan. Sedan köpte vi kina-mat och tittade på American Idol. Så himla mysig kväll!


måndag 21 mars 2011

Say what?

I Fredags låg jag ute på en filt och andades in våren i 20-gradig värme. I Lördags var det 13 grader och sol. Igår var officiellt första dagen på våren. Idag gav Moder Natur oss en rejäl spark i skrevet med att ge oss snö. Really, liksom? Det smälte bort snabbt men hela veckan ska bli skitkall och regnig. Egentligen hade det väl inte spelat så jättestor roll, men finaste Elin kommer ju imorgon och vi vill ju ha finväder! Men vänta, vad sa jag just? Finaste Elin kommer imorgon!!! Hur kan man vara på dåligt humör då?

Nedräkning.

Åh, ibland är livet så himla bra. Till exempel dom gångerna då en av ens bästa vänner bestämt sig för att komma tillbaka till USA! Om 20 dagar kliver Harpa av planet och spenderar några månader här i Westport. Dessutom ska både hon och Kajsa följa med till Kalifornien! Dom kommer den andra veckan och bilar med oss ner till Los Angeles. Men åh, tjugo fjuttiga dagar tills Harpa är här igen. Så jäkla bra!

söndag 20 mars 2011

Läggdags.

Idag blev jag kär i två saker : Brooklyn och min nya skjorta. Nu funderar jag dock på att vänstra med sängen.


fredag 18 mars 2011

Resa.

Kalifornien närmar sig med stormsteg. Eller nja, måttligt fort iaf. Vi är sjuktligt exalterade och håller på att förvandla Malins vägg till 'the chart' där vi skriver upp allt om resan. Dock står det mest sånglistor och saker vi måste göra men aldrig tar tag i. Än så länge har vi bokat en natt på hostel. Hm! Vi har även gjort en "Home Sweet Roadtrip" skylt som ska få åka med i bilen så att vi känner oss som hemma. 57 dagar kvar !!! (Och bara 29 dagar till Bahamas och sol och bad!)

St Patrick's Day.

Hade finaste morgonen med pojkarna, det är fredag och det är 21 grader. Ibland är livet himla fint! Ett litet minus är väl baksmällan och träningsvärken, men inte ens det känns jättejobbigt idag. Igår var det St Patrick's Day, en Irländsk högtid. Den 17:e Mars får alla Amerikanare för sig att dom är Irländska och klär upp sig i grönt och går på parad följt av fest. Vi kan ju inte vara sämre, så fest blev det!

torsdag 17 mars 2011

Uh!

Ignorera allt jag skrev i förra inlägget. Att dö i Kalifornien är inte ett alternativ längre, för jag kommer att dö idag. Idag kommer att bli min sista dag på jorden. Jenny Maria Stare ska på kickboxning. Herregud!

Update : Klarade mig igenom hela boxningspasset och tog mig sedan ut på en 7 km promenad. Sommaren 2014, passa dig jävligt noga!

tisdag 15 mars 2011

Panik.

Åh, tror att min värdmamma underskattade min förmåga att få panik för saker. "Alltså Jenny jag vill inte skrämma dig men .. jag vill bara att du ska veta att det finns risk för jordbävning i Kalifornien." Min värdpappa såg nämligen en dokumentär igår och Kalifornien ligger på någon kant på någon slags 'plate', vilket även Japan, Nya Zeeland och Chile gör. Gissa ifall alla dessa tre länder har haft enormt stora jordbävningar/tsunami's senaste året .. Ni gissade rätt, det har dom! San Andreas Fault Line ligger inte på en liten del av Kalifornien, utan heela kustvägen ner. Nu har jag alltså fått för mig att vi kommer att dö där borta också. Fast, att dö med några av sina närmsta vänner på en road trip längs Kaliforniens kust är väl kanske inte det värsta sättet att dö på, om man nu ska hålla på att vara positiv ..


En vecka.

Sju dagar. 168 timmar. 10 080 minuter. Snart snart snart kommer bästa Elin hit! Bilden är en bild på Elin samt mitt hår från studenten för två år sedan. Två himla fina veckor med alldeles för många pizzor, vinboxar och danskvällar. Fast, kan det verkligen bli för mycket av något sådant? På några futtiga dagar är hon här! Och så bokade jag och Malin just flyget till Los Angeles, så nu finns det ingen återvändo. Kalifornien, here we come!