tisdag 6 juli 2010

Fire Island och New York, Sondag (4th of July).

Vaknade upp pa Fire Island (vissa som sagt i fel sang) alldeles for sent. Vi missade farjan vi skulle ha akt med sa fick snallt vanta pa nasta. Vardmor tyckte att vi skulle fa i oss lite mackor till frukost "sa att det kanske kanns lite battre" men vi tyckte inte att det var en bra ide. Pa vag till farjan kopte vi istallet glass for att kyla ner oss. Traffade pa min vardfar och grabbarna nere vid hamnen dar dom fiskade krabbor. "Hey there .. hungover girls", var hans halsningsfras. Naval, sa mycket for att forsoka vara diskret med alkoholintaget ..

Vi tog farjan till Long Island, glomde Harpas kamera (vi ar fortfarande sjukt ledsna over alla legendariska bilder som forsvann) och tog en taxi till tagstationen. Ikladda Yankees-klader dog vi av varmen men kom till slut pa taget. Akte i vad som kandes en evighet och nar vi val kom till New York sa kande vi att det var dags att pricka av en punkt pa USA-listan; namligen "Subway pa Subway". Vi kopte med oss subway-mat och at den pa tunnelbanan mot Yankee stadium dar vi motte upp Malin (vi kom dit en minut innan matchen borjade. tidsplanering ...).




Det blev 'overtid' och Yankees vann till slut med 7-6. Satan vilken stamning!


Malin kopte en 'footlong hotdog' som ar en 30 cm lang korv. Gott!




Efter matchen i bronx tog vi oss in till Manhattan for att ha avskedsmiddag. Malin skulle ju namligen lamna oss for att aka till Sverige dagen efter. Vi at pizza (fancy, jag vet) och presenter utdelades (bara for att vi har dalig humor).



Vi tog en taxi till Central Park dar vi vilade upp oss en aning. Firade 4:e juli och at kex.








Vi hittade till slut till Hudson River dar fyverkerierna skulle halla pa. Helt Javla Sjukt! 26 minuter av oavbrutna fyverkerier som lyste upp hela New York.



Neonband ar bra grejer!


Det var sjoman och man i uniformer vart man an kollade sa vi var glada.

Vi traskade tillbaka over Times Square och det ar inte mycket som slar Times Square pa kvallstid ska ni veta. Ah, sa underbart. Vi var saaa nara pa att skippa taget hem och istallet bege oss ut pa en krogrunda men huvudet och fotterna varkte och tva dagar i strack fick faktiskt racka, aven om det ar 4:e juli. Vi tog taget hem och somnade sedan gott i min sang nagon gang mitt i natten. Sa var finaste helgen over, men en annan var lycklig och fick vara ledig pa mandagen ocksa. Sjukt tur for jag tror inte att min kropp hade orkat sig upp vid 06.30 denna mandagsmorgon ..

Anyhow, tack Harpa och Malin for en oforglomlig helg (aven om vi inte minns allt, hahaha). Frickin' awesome, helt enkelt!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar