torsdag 24 februari 2011

Avsked.

Nu är hon borta. För 391 dagar sedan lärde jag känna en av världens finaste människor, och idag flyttade hon ifrån mig. Jag har gråtit så mycket att jag känner mig helt tom. Världens bästa värdmamma spontangav mig mig ledigt för att köra Harpa till flygplatsen så vi sköt upp avskedet ännu några timmar. Men nu är det ett faktum : Jag sitter här, och hon är på ett plan hem till Island. (Jag höll mig just fyra meningar utan att gråta, men nu kommer det igen .... )

My lovely Harpa .. I decided not to write you a long cheesy message here since you know exactly how much you mean to me. I trust that you take good care of Elgur, the penguins, the cupcake and the shirt until I see you next time. Don't "go all Harpa" and loose it somewhere ;) Now I'm going to keep listening to the goodbye-gift you gave me and cry some more. Èg elska þig, og þú verður að eilífu hafa stykki af hjarta mínu.Fick en himla fin avskedspresent i form av en spellista med låtar som får henne att tänka på mig. Samt ett Word-dokument med förklaringar samt citat från låtarna. Några exempel :

2. True Colors
Even though I can‘t be there in person I will always be ready to listen to you and try to help you feel better.

"If this world makes you crazy
and you've taken all you can bear
you call me up
because you know I'll be there"


9. Baby It‘s Cold Outside
I think about this song when I have to leave our pretend sleepovers.

"I really can't stay - But baby it's cold outside
I've got to go away - But baby it's cold outside
This evening has been - Been hoping that you'd drop in
So very nice - I'll hold your hands, they're just like ice."


12. (I‘ve had) The Time of my Life

This year has really been the best in my life and you are one of the biggest parts of that.

"Now I've had the time of my life
No I never felt like this before
Yes I swear it's the truth
and I owe it all to you"


Åh. Jag finner inga ord för hur allt känns just nu, men jag är iaf glad att jag har kvar finaste Malin och Kajsa. Fick ett sms från en feber-sjuk Malin där det stod "Du behöver en kram. Och jag med. Jag är hos dig om 15 minuter!" Finare vänner får man leta efter. Harpa har varit borta i 4 timmar och jag känner redan hur tungt det kommer att bli. Som att förlora en av sina närmsta vänner samt sin rumskompis (ja, så ofta sov hon över här) på samma gång. Och jag som är känsligast i världen. Dålig kombination. Jättedålig. Hoppas att eran dag varit bättre än min ..

1 kommentar:

  1. Detta får mig att tänka på när du själv försvann.. det var sorgligt, det regnade tårar och man kände sig faktiskt rätt otröstlig. Men Pajen, Harpa kommer ju finnas kvar, bara ett skypering bort liksom. Och tänk vilken grej att ha kontakter i tölthästarnas land. Bra grej, bra grej! Jag skickar en dunjacke kram från Tidaholm <3 / storsyrran

    SvaraRadera