torsdag 24 februari 2011

Washington DC

I Fredags klev vi på 22.45 tåget för att sedan ta 01.15 bussen som skulle ta oss mot huvudstaden. Resan gick bra och vi kom fram på morgonkvisten och promenerade till vårat tillfälliga hem. Det blev väldigt tillfälligt då vi efter frukosten blev erbjudna ett annat hostel, så en läskig biltur utan bälten senare kom vi fram till vårat nya 'hem' (egentligen skulle det ju bara vara en natt, men vi bestämde oss för att stanna en natt längre). Småskabbigt hostel med brutalt futtig frukost men sängar skönare än vad som är tillåtet samt sjukligt bra läge. Nära till allt från Vita Huset till Shopping. Bilderna är en blandning från hela resan, och när det gäller text kör vi en liten sammanfattning :

Lördag : Powernap, promenad i Georgestown, shopping, Johnny Rocket, träffa 'Ellis Grey' från Grey's Anatomy, dusch .. och sedan på kvällen hade vi en överraskningsfest för Harpa. Det var en 21årsfest/hejdåfest med temat "Amerikanskt college-party". Uggs, hotpants och hoodies var på, vi drack öl ur röda muggar (från en tunna) och åt allt Amerikanskt godis som man kan tänka sig. Sedan lyssnade vi även på "Party in the USA", bara för att liksom. Vi spelade galenpanna, dog av skratt och hade sedan en väldigt intressant utekväll.

Söndag : Vita Huset, Lincoln Mermorial, Washington Monument, pizza på trottoaren i solen, shopping och sedan en myskväll i de sköna sängarna framför Glee och annat.

Måndag : Vi städade rummet (herregud så stökigt det kan bli med fyra brudar i ett rum. brutalt stökigt!), checkade ut och begav oss en sista gång ut på stan. Inga kändisar denna gången (eller nåväl, vi träffade ju nästan Justin Beiber) men vi var nöjda ändå för vi hittade världens bästa restaurang. Qdoba hette den och hade sjukt god mexikansk mat som vi underhöll oss med att äta innan vi gick next door för att titta på tatueringar. Mitt i allt blev det dags att hämta väskorna och bege oss mot bussen. Hemresan var lång men gick rätt smidigt då WiFi kan vara jordens bästa uppfinning! Mitt i allt var sista resan med alla oss fyra avklarad, och några tårar (igen, jag är överkänslig, jag vet) senare så somnade vi gott för att vakna några få timmar senare. New York stod på schemat!

1 kommentar:

  1. Tack för de fina och bra tipsen om att komma igång med au pair livet! :) Jag trivs superbra i min "nya" familj och så :) Antar att livet med vänner och rutiner kommer efter ett tag! Och tipset om att uppleva NYC i regn men med New York Times över huvudet ska jag se till att komma ihåg :)

    KRAM

    SvaraRadera