tisdag 27 april 2010

Dominikanska Republiken, Tisdag.

Vill bara börja med att säga att ni som tycker att ämnet alkohol är med för mycket denna resa kan helt enkelt sluta läsa, för det kommer inte att bli mindre av den varan. Bor man på ett all inclusive hotell och dessutom har bott 9 månader i ett land med en åldersgräns på 21, då är det inte mer än rätt att passa på. Sådetså.

Tisdagen kom och solen strålade när jag klev ut på balkongen. Vi gick och åt svenska pannkakor, ananas och kakor till frukost innan vi begav oss till stranden.


Stannade en snabbis för att kolla på lite volleyboll. "Jag tänker då aldrig spela volleyboll", sa vi. Tro mig, det höll vi inte ..

Runt tvåtiden så började det mulna så vi gick till See and Sea (våran favoritlunchrestaurang, precis vid havet) för att käka lunch.


Vi hann ligga en stund vid poolen och sörpla drinkar innan vi blev alldeles för upptagna med att hälsa på våran nya kompis ..

.. världens sötaste apa Momo. Vi tog bilder med honom som vi skulle gå och köpa men både jag och Malin är ju handlingsförlamade så innan vi visste om det satt vi på flygplatsen utan bilder .. typiskt.

Vattengympa! Vi deltog i exakt två minuter innan vi insåg att vi gjorde oss bättre på kanten med en drink.


Efter en stund började det spöregna. Vi hämtade våra flottar och flöt omkring en stund i poolen och blev halvt antastade av en 57årig gubbe vars fru stod i baren och kollade mycket skeptiskt .. Sedan stod vi en stund och låtsade vara bittra men vi såg mest ut som aliens.


Vi badad i jacuzzin på rummet och tog sedan tag i oss själva och bytte om för att gå ut och käka middag. Malin tyckte att jag var fin och sade "nej vet du vad jenny, detta är inge roligt. varför är du så fin? jag ska tusan börja skaffa vänner som är fulare än mig. du är lite längre, lite brunare ... fast ja, större bröst har du ju då fan inte". Haha!

Vi valde den Italienska restaurangen som vi om att älska. Åt middag där tre dagar i rad.

Jag var mycket nöjd med min mat.

Pasta med hummer och vitlök. Så himla gott!

Under middagen började vi känna oss lite trötta så vi bestämde oss för att detta faktisk fick bli en nykter kväll ..

.. tills Malin kom på den briljanta idén att skriva upp oss för att sjunga karaoke. Efter en timmes övertalning så hittade Malin någon öm punkt och jag gav med mig. Efter att vi lämnat in lappen säger Malin "men Jenny, de är typ 25 pers". Jag pekade mot ena hörnet av baren och sa "Malin, det där är 25 pers." Malins ögon blev aningens större och våran nästa, mer rimliga gissning, fick bli 400 människor. I ren panik beställde vi in några drinkar som vi hann få i oss innan vi skulle upp på scenen. Vi var patriotiska och sjöng ABBA - Mamma Mia. Innan vi gick upp på scenen så pratade konferencieren med oss och gav oss en shot, varpå han frågade hur gamla vi egentligen var. 20, svarade malin. Då kollar han på henne, skrattade och säger hög inför 400 människor "20? Du ser ut som 12 ..". Hahaha. Dog lite av skratt, tog shoten och begav oss upp på scenen. Jag kan inte säga att jag minns själva framträdandet då jag har så mycket scenskräck att jag fokuserade all min energi på att inte svimma ..

Efteråt så tog vi några drinkar för att lugna nerverna och i samma veva lärde vi känna lite folk i baren. Vi började prata med några smågrabbar (en sisådära 17 år) som frågade om vi ville följa och bada, och varför inte tänkte vi, så vi bytte om och begav oss till stranden. Himlen var stjärnklar, vattnet varmt och allt var bara himla fint. Sedan tjuvbadade vi i poolen och kom hem kring tretiden..

3 kommentarer:

 1. Hej!
  Hur fungerar det egentligen med alkoholen i USA (eftersom du skriver att åldersgränsen är 21) för du har väl festat förut även då du bott hos din värdfamilj? Och vad tycker din värdfamilj om att du dricker alkohol?

  Nu låter det här som värsta pikfrågorna, men jag är bara nyfiken. funderar nämligen själv på att åka till USA som au-pair..

  Ha det fint / Maja.

  SvaraRadera
 2. Hej Maja.

  Skriv din mailadress så kan jag skicka svaret i ett mail istället ..

  / Jenny

  SvaraRadera
 3. Visst! här kommer den:

  e_lliebellie@yahoo.se
  /Maja.

  SvaraRadera