fredag 16 juli 2010

Första dagarna i Sverige.

Söndag kväll begav jag mig ju som sagt till Sverige. Jag har varit sjukligt dålig på att ta bilder men kan visa några få och skriva några ord. Just inatt sitter jag i mitt rum, knaprar chips och hostar och funderar på att lägga mig och få sova en ordentlig natt så att min förkylning kan gå över någon gång..

Söndag :

Vaknade upp med Harpa som som sovit över, blev bjuden på vääärldens brunch av mina värdföräldrar (herregud, all frukost kommer att kännas äcklig efter detta) och när eftermiddagen kom så var jag tvungen att säga hejdå till Harpa för att åka till flygplatsen. Mötte upp Sabina (som var Au Pair i min familj för 6 år sedan), åt en sista middag med hela gänget och sedan sa vi hejdå till mina värdföräldrar och tog med småkillarna på planet (de skulle till sin farmor och farfar). Såg Simon & Thomas (designkillarna) på flygplatsen också. God flygplansmat, män som hatar kvinnor, vitt vin och rostade mandlar gjorde flygresan helt okej även om det inte blev någon sömn med smågrabbar liggandes på en.






Måndag :

Lämnade ungarna med farmor och farfar och begav mig in till Stockholm city. Strosade mest omkring hela dagen i en trötthetsdimma. Åt kebab, skypade med min mor och satt vid en damm och åt svenskt lösviktsgodis. Vid femtiden mötte jag upp Sanna och vi shoppade lite, åt middag och sedan hämtade vi mitt bagage och åkte hem till henne för att efter några timmar datorn somna på en luftmadrass i vardagsrummet (tack för att jag fick sova hos dig, fina Sanna)!




Tisdag :

Gick upp klockan 6, så trött att jag ville dö, och begav mig mot Amerikanska Ambassaden. Hade tid klockan 8 och mitt flyg skulle gå 16.15. Ville inte riskera att missa flyget så bokade det rätt sent. Nu var det ju dock så att Ambassaden gick sjukligt fort och 9.02 gick jag ut genom grinden som nybliven VISUM-ägare. Köpte frukost på Hemköp och begav mig sedan mot Arlanda där jag hade några timmar att döda. Jag satt vid datorn, spenderade alldeles för lång tid på MAX (med håkan hellström i högtalarna, vilken lycka) och åt sedan magnum och läste Expressen.

Flög upp till Luleå och möttes upp av mor,far och syster på Kallax. Sedan åkte jag ju nästan direkt till Sandra där hon som sagt styrt ihop en middag för de flesta av mina närmsta vänner som inte hade en aning om att jag skulle komma. Hade en underbar kväll med badtunna, god middag, prat, jordgubbar och mys på bryggan. Ren och skär jävla lycka!








Onsdag :

Sov länge och spenderade sedan största delen av dagen i stan. Lunchade med Sandra och gick på Systemet för första gången! Åkte till havsbadet för att överraska en viss Sanna Bergman med min hemkomst och blev till och med bjuden på glass. Gott! Åkte hem, gick på en promenad och inväntade sedan Elin som skulle komma över för att äta palt och dricka vin. Sandra kom också och även om palt och vin är en himla dålig kombination så var det helt perfekt. Vi åkte in till Badhusparken för "Förfest till PDOL". Drack vin och träffade en himla massa folk. Kul kul kul! Sedan dök Sanna upp efter jobbet och strax efter midnatt däckade vi i min säng för att vakna upp ungefär 12 timmar senare ..



Torsdag :

Inga bilder togs men på torsdagen så sov vi längre än planerat, åt frukost i solen och sedan var det dags för hårklippning och färgning. Gjorde det hos en så kallad 'elev' och det tog 3 timmar och då var vi inte ens klara, så fick boka in en ny tid dagen efter. Åkte hem på "familjekväll" och bror kom över med sin flickvän och vi åt massa gott och hade det trevligt. Vid tio hämtade Elin upp mig och vi begav oss till Malin för att äta godis och titta på Solsidan, som tydligen är en himla bra svensk serie.

Fredag :

Så var vi framme vid dagens datum. Eller ja, om man ska vara petig så är det ju faktiskt lördag nu, men för mig är det fredag natt. Vaknade tidigt imorse och begav mig till stan för ett möte och sedan kilade jag upp till Idas lägenhet för lite frukost och mys. Vi tog en runda på stan, köpte nya byxor och fikade och sedan var det dags för mig att klippa mig och färga lite mer (det låter som att jag har gjort någon megastor förändring, men så är inte fallet). När det var klart så råkade jag slinka in på Systemet innan jag köpte ett linne till morgondagens oerhört legendariska party. Go' middag med far, mys med hunden och en biltur senare var jag i Sjulnäs för spelkväll. GENI, hallonpaj och fina tjejer, vad mer behövs för en lyckad fredagskväll? Nu är klockan alldeles för mycket och jag ska snart sova. Blir en låång (men förhoppningsvis underbar) dag imorgon. Hope everything is awesome in America and I trust that you guys support CVS and the local movie theatre as much as I did. Miss you guys, but I'll see you soon!







2 kommentarer:

  1. Thanks for blogging. It makes me happy : )

    SvaraRadera
  2. oh yeah and btw, I think your new hair is awesome and you're cute : )
    aaaaand your house is adorable! That's all ;D

    SvaraRadera