torsdag 29 april 2010

Dominikanska Republiken, Onsdag.

Detta var nog det roligaste dygnet tror jag bestämt. Efter att bara ha legat på stranden som klubbade sälar i tre dagar så utnämnde vi onsdagen till våran aktivitetsdag.



Egentligen ville vi äta lunch på See and Sea vid vattnet men det öppnade inte förrens 10.30. Vad gör man då? Äter på en annan restaurang eller väntar? Heter man Jenny och Malin så gör man såklart både och. Frukost nummer ett, check!


Vädret var underbart!



Efter lite slappande på stranden (ja vet ni vad, en aktivitetsdag i dominikanska börjar inte förrens efter kl 11!) så tog vi en andra frukost på See and Sea.





Ska vi vara ärliga så hann vi även med lunch på samma ställe innan vi tog oss i kragen och gjorde saker ..

Vi träffade på Jasmine och Cocorollo och bestämde oss för att delta i några av dagens strandaktiviteter.



Först ut var hästskokastning som både jag och Malin var pinsamt dåliga på. Vi tävlade mot kanadensare med ölmagar och blev smått hånade för våran insats. Efer detta lekte vi en flagglek. Vi blev uppdelade i lag och skulle stjäla en flagga från mitten. Jag och Malin vann alla våra omgångar men hamnade oturligt nog med kanadensarna med ölmagar (även om de var trevliga dock) så vi förlorade till slut. Ännu en gång fick vi se Romflaskan gå till någon annan. För det var såklart priset, lokal rom.



Här fick kameran vila några timmar och vi hann med att paddla kajak, bli sjöblöta genom att paddla kajak och även vara med i en volleybollturnering. Det hade ju tydligen jag och Malin under något svagt ögonblick lovat kvällen innan. Våran yngsta spelare var en tioårig pojke vid namn Hugo som vi träffade på stranden. Kan ju säga som så att vi åkte ut i första omgången, men vi var förvånansvärt duktiga måste jag säga. 21-18 tror jag sluteslutatet blev. Istället så begav vi oss en stund till poolen en stund innan vi slutade upp på hotellrummet för duschning innan middagen.


Träffade på Jasmine (personal) igen och vi jämförde våra brännor. Hon vann, hehe.

Vi hade tagit någon drink under dagen, men bestämde oss snabbt för att denna kvällen skulle bli våran nyktra kväll. Vi satte oss i lobbybaren med en cola light och inväntade hungern så att vi skulle kunna gå och äta middag. Till väster om oss satt världens härligaste par från Connecticut så vi spenderade en timme med dom och de sa att vi absolut var tvungna att testa shotsen i baren. Så 4-5 shots senare insåg vi ju att nyktra kvällen fick vänta ännu en kväll. Då det väl för förstört så byggde vi på med några drinkar och roliga dialoger med Barbara och Chris. Det första Chris sa till oss var : "Ursäkta, kan ni skicka en servett? Jag svettas som en gris ."


Vi gick på italienska stället igen för att äta hummerpasta. Det var så satans gott.

Och en tequila till efterrätt!

Han som jobbade där kom alltid och försökte flörta, så till slut tog vi en bild med killen.




Efter denna bilden fick kameran vila än en gång. Vi gick på temakvällen, drack några drinkar och när temakvällen var över så hamnade vi ett samtal med två kanadensare vid namn Greg och George. De var väl en sisådära 30, men himla trevliga. Sedan dök även Naomi och Amy, det lesbiska paret, upp och vi satt några timmar och diskuterade allt från amerikas hälsoförsäkring till bortskämda ungar till drinkar ..

Jag, Naomi, Amy och Malin. Måste bara berätta en lustig sak. Redan första dagen såg vi dessa två tjejer (kvinnor?) på stranden varpå vi började diskutera om de var lesbiska eller inte, då vi fick känslan av att dom var ett par. Vi såg dom överallt men dom såg aldrig oss (trodde vi, vi gick ju omkring och trodde att vi var osynliga). Vi trodde aldrig att vi skulle få veta om vi hade rätt eller inte, men så under denna onsdag (deras sista kväll) så började vi ju som sagt prata av en slump. När vi senare var inne på nattklubben så började Amy fråga ut oss om vi hade pojkvänner och dyligt. "Nej", sa jag. Sedan tänkte jag att detta är ju ett perfekt tillfälle att fråga och samtidigt vara lite diskret. "Har ni pojkvänner?", frågade jag. Man såg på ansiktsuttrycket att så inte var fallet varpå Amy svarade "alltså .. vi är tillsammans .. jag och Naomi". Här började jag och Malin asgarva då Malin tio sekunder innan viskat "ska vi fråga om dom är ihop?". Dom frågade vad vi skrattade åt och vi berättat att vi sett dom och funderar på det hela. Då började både Naomi och Amy att dö av skratt varpå jag och Malin stod som frågetecken. "Vi har gått omkring hela veckan och funderat på om NI är ett par .." , säger Amy. Vi berättade att så inte var fallet och resten av kvällen gick vi allihopa omkring och var nöjda över att frågorna nu var besvarade, haha.

Greg och George.


Onsdagsgänget på Coco's Nightclub. Det var ju fan mindre drag än Pentan! Amy bjöd på drinkar (vilket var himla lustigt eftersom att allt var gratis) så vi drack några Rom+Coke och Tequila Sunrise innan vi begav oss till stranden ..

Vi badade ett långt tag, tog massa bilder och begav oss sedan till poolen för att tjuvbada till 05.30.

Kom hem strax innan sex då solen sakta men säkert börjat gå upp. Nästa morgon hittade vi ett flertal bilder där denna mörkhyade killen är med och vi har ingen aning vem han var. Får fortsätta att vara ett mysterium.

Klockan ställde jag på 9.00 då man inte kan slösa bort semestern på att sova. "I helvete att jag går upp då", sa Malin och somnade innan jag ens hann säga godnatt. Hon höll då sitt löfte, hon gick inte upp då ..

tisdag 27 april 2010

Dominikanska Republiken, Tisdag.

Vill bara börja med att säga att ni som tycker att ämnet alkohol är med för mycket denna resa kan helt enkelt sluta läsa, för det kommer inte att bli mindre av den varan. Bor man på ett all inclusive hotell och dessutom har bott 9 månader i ett land med en åldersgräns på 21, då är det inte mer än rätt att passa på. Sådetså.

Tisdagen kom och solen strålade när jag klev ut på balkongen. Vi gick och åt svenska pannkakor, ananas och kakor till frukost innan vi begav oss till stranden.


Stannade en snabbis för att kolla på lite volleyboll. "Jag tänker då aldrig spela volleyboll", sa vi. Tro mig, det höll vi inte ..





Runt tvåtiden så började det mulna så vi gick till See and Sea (våran favoritlunchrestaurang, precis vid havet) för att käka lunch.


Vi hann ligga en stund vid poolen och sörpla drinkar innan vi blev alldeles för upptagna med att hälsa på våran nya kompis ..

.. världens sötaste apa Momo. Vi tog bilder med honom som vi skulle gå och köpa men både jag och Malin är ju handlingsförlamade så innan vi visste om det satt vi på flygplatsen utan bilder .. typiskt.

Vattengympa! Vi deltog i exakt två minuter innan vi insåg att vi gjorde oss bättre på kanten med en drink.


Efter en stund började det spöregna. Vi hämtade våra flottar och flöt omkring en stund i poolen och blev halvt antastade av en 57årig gubbe vars fru stod i baren och kollade mycket skeptiskt .. Sedan stod vi en stund och låtsade vara bittra men vi såg mest ut som aliens.


Vi badad i jacuzzin på rummet och tog sedan tag i oss själva och bytte om för att gå ut och käka middag. Malin tyckte att jag var fin och sade "nej vet du vad jenny, detta är inge roligt. varför är du så fin? jag ska tusan börja skaffa vänner som är fulare än mig. du är lite längre, lite brunare ... fast ja, större bröst har du ju då fan inte". Haha!

Vi valde den Italienska restaurangen som vi om att älska. Åt middag där tre dagar i rad.

Jag var mycket nöjd med min mat.

Pasta med hummer och vitlök. Så himla gott!

Under middagen började vi känna oss lite trötta så vi bestämde oss för att detta faktisk fick bli en nykter kväll ..

.. tills Malin kom på den briljanta idén att skriva upp oss för att sjunga karaoke. Efter en timmes övertalning så hittade Malin någon öm punkt och jag gav med mig. Efter att vi lämnat in lappen säger Malin "men Jenny, de är typ 25 pers". Jag pekade mot ena hörnet av baren och sa "Malin, det där är 25 pers." Malins ögon blev aningens större och våran nästa, mer rimliga gissning, fick bli 400 människor. I ren panik beställde vi in några drinkar som vi hann få i oss innan vi skulle upp på scenen. Vi var patriotiska och sjöng ABBA - Mamma Mia. Innan vi gick upp på scenen så pratade konferencieren med oss och gav oss en shot, varpå han frågade hur gamla vi egentligen var. 20, svarade malin. Då kollar han på henne, skrattade och säger hög inför 400 människor "20? Du ser ut som 12 ..". Hahaha. Dog lite av skratt, tog shoten och begav oss upp på scenen. Jag kan inte säga att jag minns själva framträdandet då jag har så mycket scenskräck att jag fokuserade all min energi på att inte svimma ..

Efteråt så tog vi några drinkar för att lugna nerverna och i samma veva lärde vi känna lite folk i baren. Vi började prata med några smågrabbar (en sisådära 17 år) som frågade om vi ville följa och bada, och varför inte tänkte vi, så vi bytte om och begav oss till stranden. Himlen var stjärnklar, vattnet varmt och allt var bara himla fint. Sedan tjuvbadade vi i poolen och kom hem kring tretiden..

måndag 26 april 2010

Back to reality, thank you very much.

01.44 kom min värdfamilj hem och hunden som sov i mitt rum vaknade såklart. Ännu en natt utan djup sömn. Nåväl, morgonen gick fint och killarna var gulliga. Men när eftermiddagen kom så var det hela inte riktig lika roligt längre. Lillkillen var på bra humör, men energisk som alltid vilket inte är jättekul när man är så trött att man vill dö. Storkillens baseballmatch blev inställd och när han är utmattad så blir han jättekänslosam så fick sitta och prata med honom en lång stund. Än så länge gick det bra, detta funkade. Men då du dessutom har en åttaåring som får ett tantrum så blir det liksom för mycket. Han grät i en timme för att han inte fick spela playstation innan han skulle läsa och sedan när han väl börjar så går det inte att stoppa. Allt var fel. Han var ju såklart galet trött från flygresan men jag accepterar ju inte sådant beteénde så jag var skitarg. Till slut efter lite övertalande så satt vi till slut i tv-rummet och då började diskussionerna igen. "Även om inte du säger något till mamma så kommer A (andra nannyn) att säga att jag inte varit bra och då kommer jag att hamna i trubbel ..". Försökte förklara för honom att vad A gör är inte min ensak, hon säger vad hon vill. Vi diskuterade och till slut så var all min energi bara borta. För två dagar sedan satt jag och åt hummer, drack champagne och var lyckligast i världen och nu sitter jag utmattad i en soffa med en jobbig åttaåring. Jag satt tyst i en minut och försökte att andas lugnt och till slut så började bara tårarna att rinna. Ja, jag är känslig och ja, jag var jätteutmattad, men ändå. En åttaåring fick mig att börja gråta. När han såg mina tårar så hördes ett försynt "förlåt" bakom kudden. Då jag inte svarade sa han det igen. Han kröp upp till mig och vi låg där i soffan en tag och lipade tillsammans. Efter det öppnade jag boken och han började läsa utan minsta diskussion. Efter det var han perfekt hela kvällen och när jag, han och sexåringen låg i storsängen senare på kvällen och såg Deal or No Deal så funderade jag på hur jag någonsin kunde tycka att dessa ungar var jobbiga. Finaste pojkarna. Humörsvängningar? Yes, indeed.

Pratade med sexåringen i köket tidigare idag.

"So, you had a fun vacation?" frågade jag.
"Yeah .. but I'm glad to be back with you .." svarar han.


Sexåringen.

Åttaåringen.