måndag 25 oktober 2010

Silver Bay, edition 2.0.

Än en gång begav vi oss då alltså till Silver Bay, om än denna gången utan Malins sällskap. Anlände tidigare än beräknat på fredagskvällen, skrev in oss på klasser, gick på välkomstmöte och sedan låg vi i sängen och åt godis och hade det mysigt tills vi somnade.

Lördagen bjöd på god frukost (ja, vi har kommit in i det amerikanska livet med att äta munkar till frukost. really? men åh, gott är det ju iaf), sedan klass nummer 1, klass nummer 2 och efter det lunch och en snabb powernap på rummet. Klass nummer 3 (lekar, ungefär som alla andra klasser) och mitt i allt var det fritid i tre timmar. Vi satt med vid datorn och laddade ner strunt och pratade med lite folk. Under lunchen träffade vi nämligen två härliga tjejer från Sverige, Ida och Nathalie (bild stulen från Idas blogg) :Vi gick för att äta middag och lärde känna två andra svenska tjejer, Linnea och Sofia. Mjukpepparkaka till efterrätt och det var ju himla gott! Sedan gick vi på en 'show' innan ett vi gick på en skräckrunda upp till ett 'haunted house'. Det var ju iofs pinsamt läskigt så jag, Harpa och Steffi (en tysk tjej) gick och höll handen och småskrek lite här och där. Sedan så var mitt i allt lördagen slut, förutom 'discot'! Denna gången skippade vi dock discot, gick upp på rummet och pratade med Steffi och läste tidningar. Steffi ser Exakt ut som Cameron Diaz. På riktigt! Sedan blev det att bada badkar, äta godis, läsa lite mer tidningar, dricka cola light och mysa resten av kvällen.

Vi vaknade upp 06.30 på söndagsmorgonen och städade ut rummet supersnabbt, ungefär som ninjor (eller karatemänniskor eller var vi nu är).. :


.. sedan gick vi till sista klassen för helgen. Bästa 'läraren' hade vi så det var himla roligt och så fick vi sluta en timme tidigare. Då var klockan 10.30, så vi hade kunnat åka och vara hemma vid 14.30. Det gjorde vi inte .. vi var hemma 18.30 .. Först väntade vi en timme på lunchen, sedan åt vi jättelänge med Ida och Nathalie innan vi råkade hitta LifeFrame på min dator så vi tog massa oerhört charmiga bilder. Vi grät (som ni ser på bilden) en snabbis över att säga hejdå, men bestämde IKEA-date inom en snar framtid!Vi påbörjade våran roadtrip hemåt som tog många fler timmar hem än dit. Konstigt .. Vi råkade hamna på ett outlet mall, mc donalds, diverse bensinmackar och rastplatser. Ja, att klunka 4 glas diet coke innan man sätter sig i bilen är ju inte heller det smartaste. Till slut kom vi hem till Harpa på kvällskvisten och egentligen skulle vi bara se ett avsnitt av The Big Bang Theory men vi råkade ligga i hennes säng i sex timmar och lära varandra språk (jag lärde mig då alltså Islänska, och Harpa byggde på sin Svenska), äta massa godis och ha det trevligt.

Kom hem strax efter midnatt efter en fin helg i Upstate New York. Jag vill dock dö lite att jag inte hade en kamera då inga inga inga ord kan beskriva hösten här. Vi bodde på ett mysigt ställe uppe bland bergen och färgerna är så skrikande att man tappar andan. Varje gång vi gick ut på verandan trodde vi att vi hade gått rakt in i en sagovärld så vi bara stod där och tittade hur länge som helst. Körde upp och ner för berg och genom skogar och landskap, och ibland kunde vi bara sitta tysta och titta (och glömma bort att andas). Så fint var det! Nu är i alla fall alla mina skoltimmar i USA bortgjorda, det saknas bara två 5-sidiga arbeten som ska in inom sex veckor. Men det är ju lugnt, om man börjar om 5 veckor och 6 dagar borde det väl räcka? Framförhållning är för töntar, som vi brukar säga. Livin' on the edge ..

1 kommentar:

  1. Hahahahaha!!!!! Jag vem behöver planera!!

    SvaraRadera