söndag 1 november 2009

H - A - L - L - O - W - E - E - N ..

Igår var det alltså Halloween. Jag var ledig men spenderade ändå några timmar med familjen för att karva ur pumpor och gå trick or treat. Säga vad man vill om Amerika, men nog tusan vet dom hur man firar Halloween i alla fall. Framförhållning är ju absolut inte min grej, och tydligen inte Cecilias heller, så på självaste halloweendagen hade vi fortfarande inte inhandlat någon kostym. Vi fick stå i för att komma in i själva affären och väl där inne var det ju fullständigt kaos.

Halloween här i USA är för tjejer en tävlig om vem som kan ha minst kläder på sig. Kostymerna täcker knappt röven och många går omkring i trosliknande saker som får vilken prostituerad som helst att se ut som att hon är klädd för vintern. Min tanke var först att hitta något påklätt som kanske ändå var snyggt, men efter 20 minuter i en halloweenaffär i USA så struntar man nästan i vad man har på sig, för så less är man. Jag och Cissi fann matchande kostymer, nämligen Bacon and Egg, så vi bestämde oss för att vara de mest påklädda (och utstirrade?) tjejerna på krogen. Tyvärr så spelar det inte någon roll om man går ut på krogen som ett ägg, för det oanständiga tafsandet finns ändå. Nåväl, när kvällen kom så begav vi oss till New Haven för halloweenfirande ..




Min kompanjon och vapendragare Cecilia, aka Bacon.



Kön till utestället sträckte sig långt ner längs gatan, men himla tur för mig så fanns där en restaurang som sände Yankeesmatchen, så tiden gick rätt fort ändå.



Vi som åkte var jag, Cecilia, tre danskor, två österrikare och fyra tyskar.




Stället var himla stort men fullsmockat till det yttersta. Musiken var precis lika dålig som på de flesta andra krogar så vi stod mest och pratade ..


.. och kollade på Yankeesmatchen på storbildskärm (en match som för övrigt vanns med 8-5) ..


.. och spelade fotboll med tomma plastglas.


Sedan träffade vi på denna liraren. Ser ni vem han ska föreställa?



När Yankeesmatchen slutade så bestämde vi oss för att det var dags för lite nattmat. Christina valde dock glass istället, och när det finns John Lennon Ben and Jerry's så förstår väl jag det ..


När all glass var uppäten så fanns fina ord på insidan av burken. Puss på sådant.

Vi strosade längs gatan och såg folk utklädda till tetris, edward cullen, ölflaska, selleri och andra saker för att sedan börja hemfärden mot Westport. Vid fyra anlände vi hem, men tur för oss så blev det under natten vintertid, vilket betyder att vi fick sova en timme längre. Det var inte en perfekt halloween, men ändå en himla fin en. Och så kan vi väl avsluta detta inlägg med ett citat från Cecilia : "Klart man kan ha kul utan alkohol, men kanske inte på fest."

5 kommentarer:

  1. hahaha xD
    Bacon and egg... I love it...

    and the Hangover-Guy??

    Awesome !

    SvaraRadera
  2. Men du var ju söt som ägg jenka :)

    Åh riktigt härligt med hangover killen :D haha!

    kramar Elin Vii

    SvaraRadera
  3. 7:e bilden nedifrån är min favorit pga. de som dansar till vänster på den bilden.

    Patrik

    SvaraRadera
  4. i love the egg and bacon!

    haha den 9e bilden - exemplariskt av vad du beskriver om dom amerikanska halloweenslamporna :P

    hangoverkillen tänkte jag var k-fed först, jag är inte så bra ;p

    SvaraRadera
  5. SKÄMTAR DU MED MIG?! GLASSEN!
    GODE GUD! langar du med dig en sådan till mig till sverige?

    SvaraRadera