tisdag 5 januari 2010

Tisdag.

Tisdag femte januari 2009. Började som oftast vid 7 och kom ner i köket till doften av nybakta kakor. Ungarna är jetlaggade så dom hade varit uppe sedan fem, och därav även min värdmamma. Dom bakade kakor som mellankillen skulle bjuda på i klassen som försenad födelsedagsfika. Fick iväg ungarna till skolan och då frågade värdmamman ifall jag ville tjäna lite extra pengar. Självklart, svarade jag av uppenbara själ. Så i 1½ timme bar jag och värdmamman ur grejer från ladan och stoppade dom i källaren. För besväret fick jag 40$. Whoppa!

Vaknade upp och insåg att jag somnat i blött hår så mitt oranga hår ville stå åt alla håll. Jag är inte den som argumenterar klockan 06.45, så kammen fick ligga kvar på bänken.


Vädret var underbart med blå himmel. Gick omkring i mysigaste kläderna hela dagen också.

Började jobba igen vid 15 så då hämtade jag upp äldsta killen från skolan och åkte med honom på gitarr (vilket betyder att jag lyssnar på musik och läser böcker. fint tisdagsnöje).

På gitarren finns en LP-skiva av Abbey Road. Jag har många gånger funderat på att stjäla den ..

.. men istället köpte jag mig idag en Beatles-hoodie med Abbey Road. Det får duga som substitut för ett tag. Man vill ju inte hamna i problem med polisen, ni har väl sett Cops?Slutade vid åtta så då åkte jag, till min egen förvåning, iväg på gymmet. Gick framför tv'n och skrattade så högt att jag nästan ramlade av rullbandet (och blev utstirrad, av uppenbara själ). Nu har jag duschat, druckit en cola light (jag och värdmamman hade en diskussion idag om våra hemskt dålig light-vanor, men insåg snabbt att vi inte skulle kunna sluta) och planerat in en lunch under morgondagen med en dansk vän. Städerskorna (ja, plural. och ja, förlåt för alla parenteser) kommer ju på onsdagar så då vill man inte vara hemma. Nu måste jag sova så att jag inte försover mig!

1 kommentar: